tiistai 15. joulukuuta 2009

Maksakastike

Apinan joulukokkailut sujuvat aika vaihtelevalla menestyksellä, jauhopeukalo on jotenkin taas ihan keskellä kämmentä. Jouluisia ohjeita on kyllä vielä luvassa, sikäli mikäli jotain onnistuu edes vähän sinne päin. Päivitetäänpä blogia tällä kertaa taas arkisilla herkuilla. Yksi apinan suosikkiruuista on maksapata, joka niin ikään kuuluu perheen ulkomaalaisvahvistuksen bravuureihin. Maksa on kaalin tapaan todella edullista ja täysin aliarvostettua, ja ah niin hyvää. Maksaa ei kannata paistaa tai hauduttaa liikaa, nopea kypsennys riittää ja takaa mehevän lopputuloksen.

Food


Maksakastike

500-600 g maksaa
1 rkl voita
1 iso sipuli
1 pkt pekonia
1 prk herkkusieniä (kokonaisia säilykeherkkusieniä)
2 dl ruokakermaa
Suolaa
Valkosipulia
Pippuria

Hienonna sipuli ja viipaloi pekoni. Poista maksasta kalvot ja paloittele maksa suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista sipuli ja pekoni ja siirrä syrjään odottamaan. Ruskista maksakuutiot voissa, lisää sipuli, pekoni, kerma ja mausteet. Kiehauta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Voit tarvittaessa suurustaa kastikkeen.

Apinan puoliso keittää tämän kaveriksi riisiä, apina yleensä perunoita. Molemmat sopivat hyvin, kunhan vain pöydässä on myös puolukkahilloa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti