Maksakastike
500-600 g maksaa
1 rkl voita
1 iso sipuli
1 pkt pekonia
1 prk herkkusieniä (kokonaisia säilykeherkkusieniä)
2 dl ruokakermaa
Suolaa
Valkosipulia
Pippuria
Hienonna sipuli ja viipaloi pekoni. Poista maksasta kalvot ja paloittele maksa suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista sipuli ja pekoni ja siirrä syrjään odottamaan. Ruskista maksakuutiot voissa, lisää sipuli, pekoni, kerma ja mausteet. Kiehauta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Voit tarvittaessa suurustaa kastikkeen.
Apinan puoliso keittää tämän kaveriksi riisiä, apina yleensä perunoita. Molemmat sopivat hyvin, kunhan vain pöydässä on myös puolukkahilloa.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti