maanantai 7. joulukuuta 2009

Jouluista juustokakkua

Apina on ollut vaisulla päällä, mutta lupaa ryhdistäytyä keittiössä ja värkätä joitain jouluherkkuja lähiaikoina. Työpöydällä on jo joulukuusen koristeita kuivumassa, myös piparkakkutalon elementit ovat kovaa vauhtia valmistumassa.

Juustokakku on aina ihanaa ja tässä ehkä vähän talvisempi versio. Ohje on mukailtu Kotilieden ohjeesta. A vähän kevensi ohjetta, täyteläisyys ei kuitenkaan moisesta harha-askeleesta juuri kärsinyt. Tiedän tiedän, oikeassa juustokakussa ei ole rahkaa... mutta apinan juustokakun tapaisessa kakussa se oli oikein hyvää!

Food


Juustokakku ja mustikkakastike

Pohja:
4 dl piparkakkumuruja
100 g voisulaa

Täyte:
600 g tuorejuustoa (A käytti kaksi pakettia täysrasvaista ja yhden paketin kevyttä, 13 %)
1 prk rahkaa
2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 limetin mehu ja raastettu kuori
5 munaa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Jauha piparit ja sekoita voin kanssa. Aseta leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan pohjan ja reunan väliin. Painele keksimuruseos pohjalle. Pane jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Sekoita täytteen ainekset tehosekoittajassa tasaiseksi massaksi. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä. Sekoita kermaviili, sokeri ja vanilja. Levitä seos kakun päälle ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja pidä muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua. Sekoita marjakastikkeen ainekset tehosekoittajassa ja tarjoile erillisestä astiasta kakun kanssa tai kaada kakun pinnalle.

Mustikkakastike

500 g mustikoita
sokeria maun mukaan
2 rkl mehua tai joulunaikaan esim. glögiä

Sekoita marjakastikkeen ainekset tehosekoittajassa ja tarjoile erillisestä astiasta kakun kanssa tai kaada kakun pinnalle.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti