Jälkiruuaksi herkuttelimme luumukermahyytelöä. Se maistuu apinasta joululta aivan erityisen paljon. Ohje on Kotiruoka -kirjasta (Isotalo & Kuittinen).
100 g kivettömiä kuivattuja luumuja
2 dl vettä
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
2 liivatelehteä
1/2 dl vettä
Liota luumut vedessä. Hauduta ne pehmeiksi liotusvedessä ja soseuta keitinliemineen. Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia. Vaahdota kerma ja mausta vaahto sokerilla. Sekoita luumusose ja kermavaahto varovasti tasaiseksi. Kiehauta 1/2 dl vettä ja sulata siihen puserretut liivatelehdet. Sekoita liivateliemi kermavaahtoon vähän jäähtyneenä. Kaada kulhoon tai annosmaljoihin. Jäähdytä kylmässä.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti