maanantai 26. lokakuuta 2009

Kalakukko

Apina kävi kalassa jättimarketin kalatiskillä ja sen jälkeen palautti mieliin muikkujen perkausta. Netistä löytyi huonosti kalakukko-ohjeita, mutta onneksi niitä saa soittamalla äidille. Apina päätti aloittaa bloginsa jakamalla kalakukon ilosanomaa muillekin!

Food

800 g muikkuja
300 g sian kylkiviipaleita
suolaa
pieni kourallinen ohraryynejä tai riisiä
3 dl vettä
n. 8-9 dl ruisjauhoja

1 tl suolaa

Sekoita vesi, suola ja ruisjauhot taikinaksi. Kauli taikinasta n. 1-2 cm paksu levy ja ripottele levyn keskelle ohraryynejä tai riisiä. Kokoa sitten levyn keskelle kerroksittain muikkuja ja kylkiviipaleita, ja ripottele kerrosten välille suolaa.

Food

Kokoa kukko ja tiivistä saumoja vedellä. Jätä muutama pala taikinaa odottamaan josko kukko alkaisi uunissa repeillä. Paista kukkoa ensin 250 asteessa noin tunti ja kääri sen jälkeen kukko folioon. Paikkaa tarvittaessa paistamisen aikana syntyneitä aukkoja säästämälläsi taikinalla. Paista kukkoa vielä n. 120 asteessa 4-5 tuntia. Kukko kannattaa paistaa uuninpannun päällä olevalla ritilällä. Herkuttele lämmintä kukkoa voin ja kylmän maidon kanssa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti