keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Ei aina jauhelihakastiketta

Tätä meillä syödään aina silloin kun apina ei keksi mitään muuta kuin jauhelihakastiketta tai kanasalaattia. Ja jauhelihakastiketta on yleensä syöty jo edellisenä ”ei keksi mitään muuta” -päivänä ja kanasalaatti tulee jo korvista. Alkuperäinen ohje on peräisin Keitämme ja leivomme -kirjasta, joka on monille ehkä tuttu peruskoulun kotitalouden tunneilta. Annos on tosi reilu, sen voi hyvin myös puolittaa.

Food

Tomaattinen kalagratiini

2 pkt pakasteseitä
1 iso sipuli
1 purkki tomaattimurskaa
2 dl ruokakermaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl currya
suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl juustoraastetta
parsakaalia

Sulata sei ohjeen mukaan ja aseta fileet voideltuun uunivuokaan. Hienonna sipuli. Ripottele mausteet kalan pinnalle ja lisää sen jälkeen kalan päälle hienonnettu sipuli. Valuta tomaattimurskaa hieman ja levitä se varovasti sipulin päälle. Lisää vuokaan parsakaalit (voit halutessasi ripotella myös niille hieman suolaa) ja kaada koko komeuden päälle ruokakermaa. Lisää lopuksi juustoraaste ja paista gratiinia 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

1 kommenttia:

Puutarhapörriäinen kirjoitti...

Tämä olikin kiva ja maistuva ohje, kiitos!

Lähetä kommentti