Apina lopettelee vähitellen intensiivistä nenän niistämistä ja alkaa hiljalleen valmistautua jouluun. Ensimmäisen adventin ja jouluglögivieraiden kunniaksi perheen ulkomaalaisvahvistus hääri keittiössä ja leipoi sahramipullia. Ohje on Expressenin verkkosivuilta, josta muuten löytyy paljon kivoja ruokaohjeita.
Sahramipullat
150 g voita
6 dl maitoa
1 g sahramia
1 rkl sokeria
50 g hiiva
1 muna
0,5 tl suolaa
n. 2 l vehnäjauhoja
125 g voita
1,5 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 muna
koristeeksi:
75 g voita
2 dl sokeria
Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja anna seoksen lämmetä 37 asteeseen. Liota hiiva nesteeseen. Hienonna sahrami ja sekoita se sokerin kanssa, lisää sahrami-sokeriseos nesteeseen. Lisää muna, suola ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sekaisin. Lisää kardemumma. Sekoita voi-sokeriseos muuhun taikinaan sähkövatkaimen taikinakoukkujen avulla. Leivo taikina pikkupulliksi. Anna pullien kohota n. 20 minuuttia. Voitele kohonneet pullat munalla. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä. Voitele kypsät pullat voisulalla ja pyöräytä pullat sokerissa. Tarjoile glögin tai kahvin kanssa.
Syömään!
2 viikkoa sitten
0 kommenttia:
Lähetä kommentti