lauantai 13. helmikuuta 2010

Hyvää ystävänpäivää!

Apina on viime päivinä katsellut silmät pyöreinä kaikenlaisia hienoja kakkublogeja ja todennut, että moisiin mestariteoksiin on vielä ainakin valovuoden pituinen matka. No, harjoitus tekee mestarin... Apina päätti kokeilla ystävänpäivän kunniaksi jotain yksinkertaista kakkuviritelmää ja siitä tuli ihan kiva. Toki marsipaanin käyttöä pitää vielä harjoitella rutkasta (ja muutenkin tuota koristelupuolta), mutta lopputulos oli kuitenkin ihan syötävä. Täytteestä tuli snadisti liian makea, joten ensi kerralla valkosuklaa jätetään pois ja vaniljarahka vaihdetaan sitruunarahkaan. Pohjana on nk. sienikakkupohja, koska tavallinen kakkupohja on apinasta himpun karkearakenteinen.

Monet pitävät ystävänpäivää tarpeettomana amerikkalaisena hömpötyksenä, mutta apinan mielestä kaikki halloweenit, naisten päivät, ystävänpäivät ja korvapuustipäivät ovat lämpimästi tervetulleita. Niitä voi sitten kukin juhlistaa tai jättää juhlistamatta mielensä mukaan.

Food

Ystävänpäivän vadelmakakku

Pohja (sienikakku):
3 munaa
1 1/2dl sokeria
5 rkl kiehuvaa vettä
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen:
maitoa ja vaniljasokeria

Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk vaniljarahkaa
100 g valkosuklaata
1-2 dl vadelmahilloa

Koristelu:
marsipaania
tomusokeria
vettä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuuma vesi pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen vaahtoon. Kaada taikina uuninpannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 7-8 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille, jolle on ripoteltu sokeria. Leikkaa kääretorttulevystä kolme saman kokoista sydäntä (esim. iso piparkakkumuotti käy tähän hommaan muotiksi oikein hyvin).

Valmista täyte. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita vaniljarahkan joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto vaniljarahka-valkosuklaaseokseen. Kokoa kakku. Kostuta ensimmäistä pohjapalaa maito-vaniljasokeriseoksella. Levitä pohjalle vadelmahilloa ja kermatäytettä. Täytä myös toinen väli samalla tavalla. Levitä kakun pinnalle ja reunoille kermatäytettä. Tasoita pinta niin, että kakku jää keskeltä vähän korkeammaksi. Vie kylmään.

Kauli marsipaani pari milliä paksuksi levyksi. Nosta varovasti kakun päälle, tasoita reunat. Koristele marsipaaniruusuilla tai pikeerillä (tomusokeria ja pari tippaa vettä sekaisin).

0 kommenttia:

Lähetä kommentti