torstai 11. helmikuuta 2010

Saunaillan salaattia osa 2

Apina rakastaa caesar-salaattia (vai ceasar-salaattia vai cesar-salaattia) niin paljon, että sitä syötiin apinoiden häissä yöpalaksi ja pikkuapinan ristiäisissäkin sitä taisi olla tarjolla. Öh, aika luovaa. Varsinkin kun häät ja ristiäiset eivät nyt olleet mitenkään kauhean kaukana toisistaan. No joo. Kirjoitettiin se nyt miten hyvänsä, niin sama ihana herkku on kyseessä, ja siihen löytyy lukuisia ohjeita ja variaatioita. Tässä Pirkan ohje, josta A on kopsannut kastikkeen. Ja A kirjoittaa salaatin Pirkan tapaan caesar, ainakin tällä kertaa.

Food


Broileri-caesar-salaatti

300 g broilerin rintafileitä
suolaa, currya, paprikaa yms.
2 ruukkua romaine-salaattia
muutama viipale vaaleaa leipää
3 rkl oliiviöljyä tai voita
pala parmesania
1 valkosipulinkynsi

kastike:
1 keltuainen
3-4 anjovisfileetä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
1 tl sinappia
ripaus mustapippuria
1 dl öljyä
1 valkosipulinkynsi

Ruskista broilerifileet öljyssä ja mausta haluamallasi tavalla. Anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla. Leikkaa leipä kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kiehauta öljyssä hienonnettu valkosipulinkynsi. Lisää pannuun leipäkuutiot. Paista ne rapeiksi ja kullanruskeiksi. Valmista kastike. Sekoita keltuaisen joukkoon hienonnetut anjovisfileet, sitruunanmehu, vesi, sinappi, mustapippuri ja öljy vähitellen ohuena nauhana. Mausta kastike murskatulla valkosipulinkynnellä. Huuhdo salaatinlehdet hyvin, valuta ja revi laakeaan kulhoon. Kaada kastike salaatille. Paloittele broileri kuutioiksi. Ripottele päälle parmesanlastuja ja lisää rapeat leipäkuutiot ja broilerin palat. Nostele kastike salaatin joukkoon salaattiottimilla. Tarjoa heti.

Vinkki! Anjovis löytyy sillien vierestä kylmähyllystä. Sekä apina että apinan puoliso ovat viettäneet tovin jos toisenkin tonnikala- ja sardiinpurkkien hyllyn edessä.

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täydellinen salaattiohje kiitos! Meillä tuoksutaan valkosipulille nyt useammin.

Lähetä kommentti