Broileri-caesar-salaatti
300 g broilerin rintafileitä
suolaa, currya, paprikaa yms.
2 ruukkua romaine-salaattia
muutama viipale vaaleaa leipää
3 rkl oliiviöljyä tai voita
pala parmesania
1 valkosipulinkynsi
kastike:
1 keltuainen
3-4 anjovisfileetä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
1 tl sinappia
ripaus mustapippuria
1 dl öljyä
1 valkosipulinkynsi
Ruskista broilerifileet öljyssä ja mausta haluamallasi tavalla. Anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla. Leikkaa leipä kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kiehauta öljyssä hienonnettu valkosipulinkynsi. Lisää pannuun leipäkuutiot. Paista ne rapeiksi ja kullanruskeiksi. Valmista kastike. Sekoita keltuaisen joukkoon hienonnetut anjovisfileet, sitruunanmehu, vesi, sinappi, mustapippuri ja öljy vähitellen ohuena nauhana. Mausta kastike murskatulla valkosipulinkynnellä. Huuhdo salaatinlehdet hyvin, valuta ja revi laakeaan kulhoon. Kaada kastike salaatille. Paloittele broileri kuutioiksi. Ripottele päälle parmesanlastuja ja lisää rapeat leipäkuutiot ja broilerin palat. Nostele kastike salaatin joukkoon salaattiottimilla. Tarjoa heti.
Vinkki! Anjovis löytyy sillien vierestä kylmähyllystä. Sekä apina että apinan puoliso ovat viettäneet tovin jos toisenkin tonnikala- ja sardiinpurkkien hyllyn edessä.
1 kommenttia:
Täydellinen salaattiohje kiitos! Meillä tuoksutaan valkosipulille nyt useammin.
Lähetä kommentti