Runebergintortut
2 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl kermaa
2 tl leivinjauhoja
1 dl mantelirouhetta
200 g sulatettua voita
2 dl korppujauhoja
2 dl piparimuruja
4 dl vehnäjauhoja
(punssia kostutukseen)
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää kerma ja jäähtynyt voisula munavaahtoon ja sen jälkeen kuivat ainekset.
Jaa taikina voideltuihin vuokiin ja paista 200 asteessa n. 12 min. Kostuta halutessasi vielä lämpimät tortut punssilla. Jäähtyneet tortut koristellaan valkoisella sokerikuorrutuksella ja vadelmahillolla. Apina paistoi silikonisella muffinssivuualla sekä isoja että pieniä torttuja. Varsinkin pienistä tuli oikein somia. Ensi vuonna ei sitten hosuta tuon koristelun kanssa.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti