maanantai 13. syyskuuta 2010

1-vuotiskakku

Vauvamme lakkasi olemasta vauva ja ryhtyi taaperoksi viikko ennen 1-vuotissynttäreitä. Synttäreiden kunniaksi ja jälkkäriksi leivoin Hello Kitty -kakkua. Hello Kittyä sen takia, että neiti on tykästynyt muutamiin HK-vaatteisiinsa ja kovasti osoittelee Kittyä aina sellaisen nähdessään. Myös kakun Kittyn hän tunnisti ja kommentoi lyhyesti: "kää."

Tein kakkuun sienikakkupohjan, tavallinen täytekakkupohja sopii yhtä hyvin.

Food

Hello Kitty -täytekakku

Pohja (sienikakku):
3 munaa
1 1/2dl sokeria
5 rkl kiehuvaa vettä
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen:
maitoa ja vaniljasokeria tai omenamehua

Täyte:
2 dl omenasosetta
2 dl kuohukermaa
1 prk omena-kaneli- tai vaniljarahkaa
2 liivatelehteä
1 rkl omenamehua (tai spritea tms.)

Kakun päälle (kreemi):
115 g voita
250 g tomusokeria
2 tl kiehuvaa vettä
1 tl vaniljasokeria

Koristelu:
marsipaania

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuuma vesi pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen vaahtoon. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 25-30 minuuttia.

Liota liivatteita vedessä noin viisi minuuttia. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Liota liivatelehdet tilkkaan kuumaa omenamehua. Sekoita liivatteet rahkan joukkoon ja lisää kermavaahto.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku pestyyn kakkuvuokaan. Kostuta pohjaa maidolla tai omenamehulla, levitä puolet omenasoseesta ja lisää puolet kerma-rahkatäytteestä. Tee toinen kerros samoin. Kostuta myös kolmas kakkulevy. Anna kakun seistä muutama tunti tai seuraavaan päivään jääkaapissa ennen koristelua.

Vatkaa huoneenlämpöistä voita ja tomusokeria sähkövatkaimella viitisen minuuttia. Lisää tarvittaessa kuumaa vettä, jotta saat tasaisen, kiiltävän kreemin. Mausta vaniljasokerilla. Peitä kakku kauttaaltaan kreemillä.

Kauli marsipaani pari milliä paksuksi levyksi. Nosta varovasti kakun päälle, tasoita reunat. Koristele.

3 kommenttia:

Sumi kirjoitti...

Pirtsakka kakku!
Onnea 1-vuotiaalle ja uudesta taidosta! Siitä se maailma lähtee pikku hiljaa avautumaan. :)

Suvi kirjoitti...

Onnea pikkuneidille! Lupasin tehdä Kitty-kakkua kummitytölle 4-v synttäreille, tämä tuli just sopivasti niin voi "imeä vaikutteita" :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania kakkuja taas kerran! :)
Roykin kommentoi ilahtuneena, "Kitty-kaakka!!" :D Royn päiväkodissa tosi monella pikkutytöllä hello kitty vaatteita ja leluja :)

- M -

Lähetä kommentti