keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Vispipuuro

Vispipuuro on hyvää ja helppoa. Lisäksi se on aika nättiä. Ihmettelen, että en ole sitä tänne aikaisemmin päivittänyt. Meillä kyllä tehdään tätä aina silloin tällöin. Useimmiten teen sitä puolukasta, mutta punaherukoista tulee vähintään yhtä hyvä. Myös omena ja raparperi sopivat tähän hommaan hienosti. Ohje löytyy mannasuurimopaketin kyljestä, ja tässäkin yksi versio, joka on peräisin Myllyn Parhaan verkkosivuilta.

Food

Vispipuuro

3-4:lle

8 dl vettä
n. 4 dl puolukoita
n. ½ dl sokeria
1 ¼ dl mannasuurimoita
ripaus suolaa

Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua n. 15 min. Mausta sokerilla ja suolalla. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 min. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti