maanantai 31. tammikuuta 2011

Runebergintortut osa II

Tein viime vuonna mieleeni hitusen liian makeita runebergintorttuja ja nyt valitsin toisen ohjeen. Luotin tällä kertaa luottokeittokirjaani eli Kotiruokaan (Otava). Järjestelin tänään kirjahyllyäni ja totesin, että minulla on aika vähän keittokirjoja. En tosin kaipaile niitä juurikaan lisää, koska jotenkin tämä netin ihmeellinen maailma toimii loputtomana ja vähän tilaa vievänä ohjepankkina. Tietysti muutama peruskirja on ainakin syytä olla hyllyssä, mainitsemani Kotiruoka on pelastanut monta arkiateriaa ja juhlavampaakin tilaisuutta.

Runebergintortut

Runebergintortut

150 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1 dl jauhettua mantelia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl korppujauhoja ja piparin muruja (laitoin n. 1 dl piparin muruja)
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kermaa

Koristeluun:
vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
noin 1/2 rkl vettä

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina pellille paperisiin tai voideltuihin leivosvuokiin (minä käytin silikonista muffinipeltiä). Täytä vuoista 2/3. Paina jauhotetulla sormella syvennys kunkin leivoksen keskelle ja täytä syvennys vadelmahillolla. Paista 200 asteen lämmössä noin 15 minuuttia. Korista jäähtyneet tortut. Lisää syvennykseen vadelmahilloa. Sekoita tomusokeriin vettä niin, että saat paksun tahnan. Pursota tai valuta kuorrutusta renkaaksi vadelmahillon ympärille.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti