perjantai 14. tammikuuta 2011

Juustofondue

Hyvää loppuvuotta ja pahoittelu, että blogi on jälleen ollut pari viikkoa hiljaa. Minulla on ollut pieniä teknisiä ongelmia. Rakas työkaluni ei yhtenä päivänä herännytkään ja mulla jo pukkasi kylmää hikeä. Onneksi vika oli vaan näytönohjaimessa ja nyt olen kiireesti ottanut varmuuskopioita. Suosittelen sitä lämpimästi muillekin.

Jotain talvista olen saanut aikaa keittiössäkin, söimme äskettäin blinejä, tein jälleen tällä ohjeella. Pieni makutuomari oli myös blinien kimpussa ja hyvin teki kauppansa. Tässä kuitenkin herkullinen juustofondue, joka kuuluu talvisiin herkkuihin. Ohje taitaa alunperin olla jostain Valion vihkosesta tai kirjasta, en ole ihan varma...

Tähän voi kokeilla erilaisia juustoja, vähän jääkaapin, kaupan valikoiman ja oman mielen mukaan. Leiväksi suosittelen Fazerin maalaisleipää, se on ihan parasta kaikista vaaleista leivistä.

Food


Juustofondue

200 g gruyèrea
200 g kermajuustoa (esim. Turunmaata)
250 g emmentalia (Punaleimaista Emmentalia)
3 dl valkoviiniä
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl sitruunamehua
ripaus mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
1 valkosipulinkynsi
1 rkl kirsikkaviinaa

Raasta juustot hienoksi raasteeksi. Sekoita kattilassa viini, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Kuumenna sekoittaen. Lisää kiehuvan kuumaan seokseen raastetut juustot pienissä erissä. Sekoita kunnes juusto on sulanut. Mausta. Kaada juustokastike valkosipulilla hierottuun fonduepataan. Nosta se telineeseen liekin päälle pöytään.

Tarjoa kastettavaksi reilunkokoisia (ranskan)leipä- tai patonkikuutioita sekä juuri ja juuri kypsäksi keitettyjä porkkana- tai kukkakaalipaloja. Sekoita kastettavilla raaka-aineilla kastiketta pohjasta saakka, jotta kastike pysyy tasaisena eikä pala pohjaan. Lisäksi voit tarjota esim. salaattia, aurinkokuivattuja tomaatteja, etikkasäilykkeitä, herkkukurkkuja ja oliiveja.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti