Ahvenanmaan pannukakku on helppo jälkiruoka tai välipala vuoden ympäri. Se voisi olla myös näppärä tähderuoka, jos riisipuuroa joskus vahingossa jäisi yli. Tätä herkkua varten puuroa kannattaa vaikka keitellä ihan varta vasten, myös mannapuuro sopii hyvin ja sen keittäminen on vähän nopeampaa. Pannariin liittyy myös iloinen kesämuisto: se palauttaa mieleeni muutaman (?!) vuoden takaisen tyttöjen pyöräreissun.
Ohjeita on monenlaisia, tämä versio on elisa.netin sivulta.
Ahvenanmaan pannukakku
Riisipuuro:
5 dl maitoa
3/4 dl puuroriisiä
1/2 tl suolaa
Muut ainekset:
4 kananmunaa
7 dl maitoa
1/2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl jauhettua kaardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl voisulaa
Valmista puuro pakkauksen ohjeen mukaan. Anna hieman jäähtyä. Lisää muut ainekset puuron sekaan ja sekoita aineksista tasainen pannukakkutaikina. Kaada taikina hyvin voideltuun uunipannuun ja paista 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pannukakku on kauniin ruskea. Tarjoa hillon tai tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kanssa.
Syömään!
3 viikkoa sitten
0 kommenttia:
Lähetä kommentti