maanantai 4. heinäkuuta 2011

Paistettua ahventa ja yrttiöljyä

Kalastan valitettavasti voittopuolisesti vain kaupan kalatiskillä (jonka saalit ovat vähän sitä sun tätä), mutta tuore kala on silti ihanaa. Hyvänä päivänä kalatiski on antoisa ja kesämökillä myös ahti suo silloin tällöin antejaan. Nämä ahvenet tarttui haaviin eli koriin kaupasta, mutta oikein hyviä olivat silti. Ahventen kaverina tarjosin yrttiöljyä ja uusia perunoita.

Food

Paistetut ahvenfileet ja yrttiöljy

ahvenfileitä
ruisjauhoja leivittämiseen
suolaa
voita paistamiseen

Yrttiöljy:
tilliä
basilikaa
rucolaa
(tai muita yrttejä mielen mukaan)
oliivi- tai rypsiöljyä tai molempia
sitruunamehua
sokeria
ripaus suolaa

Jauhota ahvenfileet molemmin puolin ruisjauhossa ja paista voissa kullanruskeiksi. Sekoita yrttiöjyn ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti