Kalastan valitettavasti voittopuolisesti vain kaupan kalatiskillä (jonka saalit ovat vähän sitä sun tätä), mutta tuore kala on silti ihanaa. Hyvänä päivänä kalatiski on antoisa ja kesämökillä myös ahti suo silloin tällöin antejaan. Nämä ahvenet tarttui haaviin eli koriin kaupasta, mutta oikein hyviä olivat silti. Ahventen kaverina tarjosin yrttiöljyä ja uusia perunoita.
Paistetut ahvenfileet ja yrttiöljy
ahvenfileitä
ruisjauhoja leivittämiseen
suolaa
voita paistamiseen
Yrttiöljy:
tilliä
basilikaa
rucolaa
(tai muita yrttejä mielen mukaan)
oliivi- tai rypsiöljyä tai molempia
sitruunamehua
sokeria
ripaus suolaa
Jauhota ahvenfileet molemmin puolin ruisjauhossa ja paista voissa kullanruskeiksi. Sekoita yrttiöjyn ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku.
Syömään!
3 viikkoa sitten
0 kommenttia:
Lähetä kommentti