Mustikkapiirakka
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
125 g maidotonta margariinia (esim. sininen Keiju)
0,5 dl vettä
Täyte:
0,5 l mustikoita
sokeria
ripaus perunajauhoja (varsinkin, jos käytät pakastettuja mustikoita)
Päälle:
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
2 rkl margariinia
Mittaa kulhoon rasva, jauhot ja sokeri. Nypi ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä voidellun vuuan pohjalle. Sekoita mustikoihin sokeri (ja perunajauhot). Lisää mustikat pohjan päälle. Sekoita muruseoksen ainekset. Ripottele muruseos mustikoiden päälle. Paista n. 175 asteessa puolisen tuntia. Tarjoa esim. tofujäätelön tai kaurapohjaisen vaniljakastikkeen kanssa.
1 kommenttia:
Ja täällä taitaa olla myös mustikoiden keräilijä kuvassa! Ihanat!
Lähetä kommentti