Punainen linssikeitto
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 paprika
1 porkkana
1,2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl tomaattisosetta
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl punaisia linssejä
persiljaa
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese ja suikaloi paprika. Kuori ja suikaloi porkkana. Pilko pekoni. Ruskista pekonia ja kuullota pekonin rasvassa myös sipuleita hetki, lisää porkkanat, paprikat ja vesi. Kun keitto kiehuu, lisää kasvisliemikuutio, tomaattisose, paprikajauhe, suola ja hieman valkopippuria. Keitä noin 5 minuuttia. Huuhtele linssit ja lisää keittoon. Hauduta vielä 10 minuuttia. Leikkaa tuoretta persiljaa keiton joukkoon ja tarjoile leivän kanssa.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti