torstai 22. syyskuuta 2011

Punainen linssikeitto

Kyselin taannoin perheemme maahanmuttajalta, että mahtaako hän syödä linssejä. Vastaus alkoi "njaa", ja se tarkoittaa suomeksi "en syö ellei ole ihan pakko." Kaaliruuat saivat aikanaan aikaan samanlaisen ensireaktion, mutta nyt ne maistuvat hienosti koko porukalle. Pidin kuitenkin pääni ja kokeilin tätä Yhteishyvän keittoa. Jalostin sitä kuitenkin hieman ja ruskistin joukkoon paketillisen pilkottua pekonia. Suutuntuma oli kuulemma vähän outo, mutta sain luvan lisätä sopan arkiruokalistalleni.

DSC_9734

Punainen linssikeitto

1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 paprika
1 porkkana
1,2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl tomaattisosetta
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl punaisia linssejä
persiljaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese ja suikaloi paprika. Kuori ja suikaloi porkkana. Pilko pekoni. Ruskista pekonia ja kuullota pekonin rasvassa myös sipuleita hetki, lisää porkkanat, paprikat ja vesi. Kun keitto kiehuu, lisää kasvisliemikuutio, tomaattisose, paprikajauhe, suola ja hieman valkopippuria. Keitä noin 5 minuuttia. Huuhtele linssit ja lisää keittoon. Hauduta vielä 10 minuuttia. Leikkaa tuoretta persiljaa keiton joukkoon ja tarjoile leivän kanssa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti