sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Porkkanakakku (munaton ja maidoton)

Syksyn (ja muidenkin vuodenaikojen) suosikkejani on porkkanakakku. Kahvittelimme eilen äitiporukalla lastenvaatekutsujen merkeissä ja tein kahvin kyytipojaksi munattoman ja maidottoman version porkkanakakusta. Ohje löytyi täältä. Se oli ihan riittävän hyvää, kelpasi paremman puutteessa. Jos nyt kuitenkin tilanne on niin hyvä, että joukossa ei ole kananmunalle allergisia tai vegaaneja, ja kaapissa on kananmunia, tai kauppa auki ja lähettyvillä, niin tehkää porkkanakakku tällä ohjeella.

DSC_9723


Porkkanakakku (munaton ja maidoton)

1 banaani
1 dl kaura- tai soijajuomaa
1 dl öljyä
4 dl porkkanaraastetta
3 dl vehnäjauhoja
2 dl fariinisokeria
1/2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Kuorrute:
25 g maidotonta margariinia sulatettuna
2 dl tomusokeria
1,5 rkl kylmää kahvia

Soseuta banaani ja sekoita siihen kaura- tai soijajuoma, öljy ja porkkanaraaste. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Voitele n. 1,5 L kakkuvuoka maidottomalla margariinilla ja jauhota maidottomalla ja munattomalla korppujauholla. Voit myös käyttää silikonivuokaa, jota ei tarvitse jauhottaa tai voidella. Paista kakku uunin alatasolla 175 asteessa, noin 50 - 60 minuuttia. Minä paistoin vähemmän, n. 45 minuuttia.

Valmista kuorrute sulattamalla maidoton margariini, lisää kylmä kahvi ja tomusokeri, sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti