maanantai 26. lokakuuta 2009

Bananas are for monkeys ja carrots are for... monkeys??


A rakastaa porkkanakakkua ja sovelsi viimeksi Aki Wahlmanin ohjetta (ohjelmasta Mitä tänään syötäisiin, MTV3).

Food

Porkkanakakku

3-4 (200 g) porkkanaa
3 kananmunaa
100 g pehmeää voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1/2 ps (à 150 g) Fazer Wiener nougat crush -rouhetta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
ripaus suolaa

Kuorrutus:
1 pkt tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 dl rahkaa
1/2 ps (à 150 g) Fazer Wiener nougat crush -rouhetta

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, sokerit ja nougatrouhe.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi.Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm) ja paista 200 asteessa uunin alatasolla 20-25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kylmäksi. Sekoita tuorejuusto, rahka ja tomusokeri sähkövatkaimella tasaikseksi ja levitä pohjan päälle. Koristele nougatrouheella juuri ennen tarjoilua, jotta rouhe säilyy rapeana.

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on todella hyvää ja mehevää porkkanakakkua! Kuorrutustakin tuli reilusti niinkuin hyvässä porkkanakakussa kuuluu olla. Kiitos reseptistä Apinalle!

Lähetä kommentti