Apina tykkää erilaisista suolaisista (ja tietysti makeista kanssa) piiraista ja leipoo niitä silloin tällöin iltapalaksi tai vierasvaraksi. Tällä kertaa A kokeili Helsingin Sanomien ohjetta mukavien vieraiden ja perjantai-illan kunniaksi. A oli kyllä ihan tyytyväinen lopputulokseen. Erityisesti pohja miellytti kovasti. Ensi kerralla tosin täytteeseen lisätään vähän vihanneksia, vaikka parsakaalia.
Tonnikala-oliivipiirakka
Pohja:
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 200 g voita
- 200 g porkkanaa
Täyte:
- 5 rkl pestoa
- 2 tlk tonnikalaa
- 100 g oliiveja
- 75 g aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 100 g fetajuustoa
- 300 g punaleimaemmentalia
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl maitoa
- 4 munaa
- mustapippuria
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää pehmeä voi ja hienoksi raastettu porkkana. Sekoita taikina tasaiseksi (lisää tarvittaessa tilkka vettä) ja painele leivinpaperin päälle. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia.
Valmista täyte. Leikkaa oliivit renkaiksi, hienonna aurinkokuivatut tomaatit, puolita kirsikkatomaatit ja kuutioi fetajuusto.
Levitä pestokastike pohjalle, ripottele tonnikala, oliivirenkaat, tomaatit ja fetajuustokuutiot piirakan päälle.
Raasta emmental ja sekoita se kerman, maidon ja munien kanssa. Mausta mustapippurilla. Kaada seos piirakan päälle ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin. Koristele basilikalla.
1 kommenttia:
Tämä ravitsi eilen kastekeskustelevaa pappia ja isot kehut sai osakseen!
Anna
Lähetä kommentti