perjantai 15. lokakuuta 2010

Kakkuja kakkuja

Syksy merkitsee syysherkkujen lisäksi perheessämme melkoista juhlahulinaa. Tässä muutama syksyn kemujen kakku, nämä menivät ystäväni 3-vuotiaan pojan synttäreille. Valitettavasti muistan ohjeita hieman huonosti, mutta koitan kirjoittaa tänne ainakin jotain suuntaa antavaa. Ja vastaan tietysti mielelläni kysymyksiin!

Food

Lohivoileipäkakku

tummaa ja vaaleaa vuokaleipää
kostutukseen kalalientä tai maitoa

Täyte 1
lämminsavustettua lohta (tai itse kypsennettyä, kuten tässä tapauksessa)
1 pkt ruohosipulituorejuustoa
1 prk kermaviiliä
hienonnettua tilliä

Täyte 2
250 g katkarapuja
4 keitettyä munaa
1 pkt valkosipulituorejuustoa
kermaviiliä

Koristeluun
ranskankermaa
majoneesia
tilliä
graavattua lohta
sitruunaviipaleita
salaattia
viinirypäleitä
puolukoita

Kokoa kakku vuokaan niin, että käytät vuorotellen tummaa ja vaaleaa leipää. Käytä myös täytteitä vuorotellen. Anna vetäytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään. Koristele mielen mukaan.

Koitin tässä tavoitella vähän syksyn värejä, mutta ainakin lollo rosso olisi voinut olla punaisempaa.

Myös tämä alla oleva vadelmakakku meni samoihin juhliin. Ulkonäössä ei taaskaan ollut kehumista, mutta maku oli nyt ainakin sinne päin.

Food

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nämä olivat herkullisia!! <3 kiitos viellä!

Lähetä kommentti