sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Metsästäjän leipä

Vihdoin jotain syksyistä... Ulkona on syksy parhaimmilaan: värikästä, aurinkoista ja kirpeää. Pidän kovasti monista syysherkuista, mm. sienistä, omenoista ja ravuista. Tässä yksi ehdottomista suosikeistani. Ohjeita metsästäjän leivän tekemiseen löytyy varmasti yhtä monta kuin tekijääkin, minä käytin hirven jauhelihasta tehtyjä pihvejä, suppilovahveroista tehtyä muhennosta ja Fazerin maalaisleipää.

Food

Metsästäjän leipä

4 viipaletta vaaleaa leipää
4 isoa jauhelihapihviä (tai esim. possun ulkofilepihviä, lihamurekeviipaletta tms.)
voita (sinappia)

Sienimuhennos:
n. 0,5 l puhdistettuja, tarvittaessa esikäsiteltyjä sieniä
1 sipuli
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl ruokakermaa (myös maito käy)
suolaa
ripaus valkopippuria
n. 1 dl juustoraastetta

Kuori ja silppua sipuli. Silppua sienet. Kuullota sipuli- ja sienisilppua voissa pannulla viitisen minuuttia. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita. Lisää kerma vähissä erin ja anna kiehua viisi minuuttia. Muhennos saa olla paksua. Mausta.

Voitele leivät voilla (ja halutessasi sinapilla) ja asettele leivinpaperin päälle pellille tai voideltuun uunivuokaan. Lisää jauhelihapihvit, sienimuhennos ja päällimmäiseksi juustoraastetta. Kuorruta 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

2 kommenttia:

Sumi kirjoitti...

Onpas herkullisen näköistä!

Annukka kirjoitti...

Nälkä pääsee aina yllättämään, kun vierailen blogissasi ;)

Lähetä kommentti