Pekaanipähkinäpiirakka
3 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 rkl sitruunamehua
3 rkl jääkylmää vettä
täyte:
2 kpl pientä munaa tai 1 kpl iso muna
1 dl sokeria
1 dl siirappia
1 tl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
50 g sulatettua voita
125 g pecanpähkinöitä
pinnalle:
kokonaisia pecanpähkinöitä
Mittaa pohjataikina-ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinapalloksi. Anna jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää muut täyteainekset. Painele taikina muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Lusikoi täyte vuokiin ja korista pinta kokonaisilla pähkinöillä. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä hyvin ja tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
12 pientä piirasta tai yksi piirasvuoka
0 kommenttia:
Lähetä kommentti