keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Pekaanipähkinäpiirakka

Minun on tehnyt mieli tehdä tällaista jo pitkään, mutta jotenkin en vain ole saanut aikaiseksi. Lisäksi se on jostain mielestäni hyvin talvista, joten keväällä, kesällä ja syksyllä sitä en ole halunnut tehdä. Pekaanipähkinäpiirakan ohjeita löytyy monia, minä lunttasin Kotilieden sivuja. Lopputulos oli oikein herkullinen, teen tätä ehdottomasti toistekin. Taisin sen verran soveltaa, että tein täytettä pikkuisen enemmän.

Food

Pekaanipähkinäpiirakka

3 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 rkl sitruunamehua
3 rkl jääkylmää vettä

täyte:
2 kpl pientä munaa tai 1 kpl iso muna
1 dl sokeria
1 dl siirappia
1 tl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
50 g sulatettua voita
125 g pecanpähkinöitä

pinnalle:
kokonaisia pecanpähkinöitä

Mittaa pohjataikina-ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinapalloksi. Anna jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää muut täyteainekset. Painele taikina muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Lusikoi täyte vuokiin ja korista pinta kokonaisilla pähkinöillä. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä hyvin ja tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

12 pientä piirasta tai yksi piirasvuoka

0 kommenttia:

Lähetä kommentti