Tässä on jälleen yksi tosi helppo ja nopea keitto-ohje, joka vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Ohjetta lunttasin Yhteishyvän sivulta, mutta sovelsin sitä taas kaapin antimien mukaan.
Lohiseljanka
500 g lohifileetä
1 sipuli (tai pala purjoa)
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
4 perunaa
1 rkl öljyä
1 prk tomaattimurskaa
8 dl kalalientä
2 laakerinlehteä
0,5 tl suolaa
1 tl timjamia
1 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 maustekurkku
Leikkaa lohi kuutioiksi. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi selleri. Kuutioi maustekurkku. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, kalaliemi, perunat ja laakerinlehdet. Keitä kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Lisää lohikuutiot, sitruunamehu ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä vielä viitisen minuuttia. Lisää maustekurkkukutiot. Tarkista maku. Tarjoa esim. smetanan ja vaalean leivän kanssa.
Omenasoseen tekeminen: vinkki
6 päivää sitten
2 kommenttia:
Oi, tätä pitääkin tehdä lähiaikoina. Kaikki keitot ja padat ovat taas kummasti alkaneet innostaa näillä keleillä. Hrrr!
Sanopa muuta. Eilenkin oli taas oikein todellinen keittoilma (ja korvapuusti-ilma ja "porkkanakakkua teen kanssa -ilma").
Lähetä kommentti