Blogini täytti äskettäin kaksi vuotta ja juhlistimme sitä (ja erään isohkon projektin päättymistä) meille harvinaisella herkulla eli hummerilla. Kyytipojaksi avasimme pullon kuplivaa. Voin lämpimästi suositella tätä settiä kaikille. Sopii hienosti vaikka pikkujouluun, uuden vuoden juhliin tai johonkin todella tärkeään päivää. Tai jos vaikka pitää tehdä vaikutus. Naperokin tykkäsi hummerista ja skoolasi kanssamme omenamehulla. Ohjetta lunttasin Viking Linen sivulta, mutta ohitin salvian koska en muistanut ostaa sitä.
Pidän lähiviikkoina pienen tuumaustauon ja palaan asiaan viimeistään ensimmäisenä adventtina. Ehkä jopa aikaisemmin. Riippuu vähän siitä miten nuo tenavat nukkuvat:o)
Gratinoitu hummeri
2 annosta
1 keitetty hummeri
50 g pehmeää voita
tuoretta basilikaa
2 viipaletta hieman kuivahtanutta vaaleaa leipää
1 valkosipulin kynsi
suolaa ja pippuria
limen mehua ja raastettua kuorta
Laita uuni lämpiämään 275 asteeseen. Halkaise hummeri, poista vatsalaukku ja suoli (kurkkaa täältä ohjetta). Poista leivästä reunat ja hienonna leipä. Sekoita mausteet, voi ja leipä tasaiseksi tahnaksi esim. monitoimikoneessa. Tai raasta leipä ja sekoita mausteiden kanssa pehmeän voin joukkoon. Levitä maustevoi hummerin puolikkaille ja gratinoi kuumassa uunissa viitisen minuuttia. Herkuttele raikkaan salaatin ja tuoreen leivän kanssa.
Tältä heppu näytti ennen veitseni alle joutumista.
Omenasoseen tekeminen: vinkki
6 päivää sitten
3 kommenttia:
Hyvää ja tuotteliasta tuumaustaukoa! Ihanan näköinen hummeri!
Onnea blogille! Ja herkullisen näköinen kaveri kuvassa!
Kiitos kiitos. Saapi nähdä mitä tästä luovasta tauosta syntyy.
Ja tämä heppu oli tosi maukas:o)
Lähetä kommentti