Luomuporkkanasämpylät
5 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
1-2 tl suolaa
2 rkl luomuhunajaa
1 dl luomurypsiöljyä
3 dl luomuporkkanaraastetta
2 dl luomukaurahiutaleita
2 dl luomukauraleseitä
2 dl luomukaurahiutaleita
8-9 dl luomuvehnäjauhoja
Sekoita lämmin vesi, suola, hunaja, öljy ja porkkanaraaste. Lisää kaurahiutaleet ja kauraleseet. Sekoita kuivahiiva desilitraan jauhoja sekoita taikinaan. Lisää loput jauhot taikinaan vähitellen ja vaivaa huolella. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Taputtele kohonnut taikina pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota vielä puolisen tuntia. Pistele haarukalla ja jaa leivinpyörällä ruuduiksi. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.
2 kommenttia:
Kylläpä alkoi tehdä mieli itsetehtyjä sämpylöitä :)
Itse tehdyt sämpylät ovat kyllä tosi ihania, pitäisi tehdä useammin. Melkeinpä parempia kuin pullat!
Lähetä kommentti