lauantai 1. lokakuuta 2011

Kala-kookoskeitto

Keitot ovat suosikkejani varsinkin näin syksyllä. Olen melkoinen vilukissa ja kupillinen hyvää keittoa lämmittää sekä mieltä että kehoa. Vähän kuin itsetehdyt villasukat. Apinoin tällä kertaa Kanelia ja kardemummaa -blogia, tosin korvasin juuston kookosmaidolla ja lisäsin kookosmaidon kaveriksi hieman tuoretta chiliä. Kauniiksi lopuksi unohdin herneenpalot pakastimeen.

DSC_9595

Kala-kookoskeitto

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 chilipalko
6 perunaa
2 porkkanaa
1 rkl öljyä
2 tl mietoa currytahnaa
8 dl vettä
400 g pakasteseitä
1 tlk kookosmaitoa
kourallinen sokeriherneen palkoja
suolaa
tuoretta korianteria

Kuori ja paloittele sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese ja hienonna chili. Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuumenna öljy kattilassa ja sekoita curry ja chili öljyyn. Kiehauta, lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki. Lisää perunat ja porkkanat, kuullota hetki. Lisää vesi ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää paloiteltu sei ja keitä noin 5 minuuttia. Lisää kookosmaito, mausta suolalla ja keitä vielä 5 minuuttia. Lisää lopuksi pienemmäksi paloitellut sokeriherneen palot. Koristele halutessasi tuoreella korianterilla.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti