Suppilovahverorisotto
5 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1–2 sipulia
4 dl risottoriisiä
2 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
8-10 dl kanalientä
3 rkl öljyä
600 g suppilovahveroita
suolaa ja valkopippuria
(100 g parmesania)
3 rkl kaurakermaa
3 rkl lehtipersiljaa
Valmista kanaliemi. Puhdista ja pilko sienet.
Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa ja kuullota sipuleita, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää risottoriisi ja pyörittele hetki.
Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan. Sekoita hyvin ja anna liemen imeytyä ennen kuin lisäät uutta. Näin saat risottoon oikean rakenteen.
Paista sienet kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää vasta lopuksi voi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Nosta sienet kypsän risoton sekaan.
Lisää kerma risoton sekaan. Viimeistele persiljalla. Anna hautua hetki kannen alla ennen tarjoilua. Sekoita myös raastettua parmesania joukkoon, jos maitotuotteet sopivat kaikille syöjille.
Vihje: Risottoriisin kuuluu olla melkein kypsää, al dente (hampaisiin tuntuvaa). Risoton rakenne on kuin löysää puuroa.
2 kommenttia:
No nyt tuli nälkä!
Sillä se lähtee millä tuleekin. Eli risotolla:o) Ja sulla taisi olla niitä suppilovahveroitakin ihan reilusti?!
Lähetä kommentti