perjantai 18. kesäkuuta 2010

Kesäkurpitsaherkku

Kesäkurpitsa sekä kuulostaa että maistuu kesäiseltä. Tässä yksi helppo ja nopea arki-iltojen pelastusohje. En ihan tarkkaan tiedä mistä ohje on peräisin, äitini on kuitenkin tehnyt tätä silloin tällöin. Pahoittelen siis jälleen ohjeen suurpiirteisyyttä... Tapanani on tehdä ohjeesta kerran ja sen jälkeen sinne päin. Alkuperäisessä ohjeessa ei taida olla katkarapuja, mutta mielestäni ne passaa tähän ihan mukavasti.

Food

Kesäkurpitsaherkku

1 kesäkurpitsa
2-3 pientä kesäsipulia
3-5 valkosipulin kynttä
pari rkl voita tai öljyä
1 prk tomaattimurskaa
1 prk smetanaa
suolaa ja pippuria
1,5 dl munamakaronia (tai -nuudeleita)
katkarapuja

Kuutioi kesäkurpitsa ja silppua sipulit. Kuullota kasviksia pannulla viitisen minuuttia. Lisää tomaattimurska ja kuumenna. Lisää makaronit ja tarvittaessa loraus vettä. Anna kiehua hiljaa poreillen kunnes pasta on kypsää. Lisää mausteet, katkaravut ja smetana. Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti