sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Raparperiherkkuja

Raparperi(kin) on yksi alkukesän ehdottomista suosikeistani (öh, minulla näitä suosikkeja tuntuu olevan aika paljon). Kiisseliä on tehty jo pariin otteeseen ja myös muutama piirakka on leivottu. Tässä pari perinteistä ja ihanan simppeliä raparperiherkkuani. Keikauskakkua olen yleensä tehnyt toisella ohjeella, mutta en nyt sitten löytänyt sitä tähän akuuttiin keikauskakkuhätään. Ensi kerralla sitten...

Food

Raparperikeikauskakku (ohje Elisan verkkosivuilta)

Vuokaan:
50 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
5 dl raparperipaloja

taikina:
150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Viipaloi voi kakkuvuoan pohjalle. Ripottele päälle fariinisokeri ja raparperinpalaset. Vaahdota taikinan rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon yksitellen huoneenlämpöiset kananmunat. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää seos taikinaan vain sen verran sekoittaen, että taikinasta tulee tasaista. Levitä taikina vuokaan raparperiseoksen päälle. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä. Tarjoa kakku hieman haaleana vaniljavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.

Food


Raparperikiisseli (Ohje on kirjasta Kotiruoka)

2,5 dl kuorittuja raparperipaloja
5 dl vettä
0,5 dl sokeria

suurus:
0,5 dl vettä
2-3 rkl perunajauhoja

Kuori ja leikkaa raparperit pieniksi paloiksi. Keitä ne pehmeiksi osassa ohjeen vesimäärästä. Sokerin voit lisätä jo keittämisen alkaessa. Lisää loppu vesi ennen suurustusta, jotta keitos jäähtyy hieman. Sekoita vesi ja perunajauhot. Sekoita suurus ohuena nauhana keitoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa, mutta älä keitä. Tarjoa kermavaahdon tai maidon kanssa.

2 kommenttia:

mira kirjoitti...

Aivan sikaherkullinen raparperi-päivitys. Sulla on muitakin ihania leivoksia ja ihana, laatu-blogi. Saanko linkittää sivuilleni? :)

Maija kirjoitti...

Oh, mä ihan punastun sun kommentista, kiitoksia vaan:o) Ja linkitä ihmeessä!

Lähetä kommentti