Raparperi(kin) on yksi alkukesän ehdottomista suosikeistani (öh, minulla näitä suosikkeja tuntuu olevan aika paljon). Kiisseliä on tehty jo pariin otteeseen ja myös muutama piirakka on leivottu. Tässä pari perinteistä ja ihanan simppeliä raparperiherkkuani. Keikauskakkua olen yleensä tehnyt toisella ohjeella, mutta en nyt sitten löytänyt sitä tähän akuuttiin keikauskakkuhätään. Ensi kerralla sitten...
Raparperikeikauskakku (ohje Elisan verkkosivuilta)
Vuokaan:
50 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
5 dl raparperipaloja
taikina:
150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Viipaloi voi kakkuvuoan pohjalle. Ripottele päälle fariinisokeri ja raparperinpalaset. Vaahdota taikinan rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon yksitellen huoneenlämpöiset kananmunat. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää seos taikinaan vain sen verran sekoittaen, että taikinasta tulee tasaista. Levitä taikina vuokaan raparperiseoksen päälle. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä. Tarjoa kakku hieman haaleana vaniljavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.
Raparperikiisseli (Ohje on kirjasta Kotiruoka)
2,5 dl kuorittuja raparperipaloja
5 dl vettä
0,5 dl sokeria
suurus:
0,5 dl vettä
2-3 rkl perunajauhoja
Kuori ja leikkaa raparperit pieniksi paloiksi. Keitä ne pehmeiksi osassa ohjeen vesimäärästä. Sokerin voit lisätä jo keittämisen alkaessa. Lisää loppu vesi ennen suurustusta, jotta keitos jäähtyy hieman. Sekoita vesi ja perunajauhot. Sekoita suurus ohuena nauhana keitoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa, mutta älä keitä. Tarjoa kermavaahdon tai maidon kanssa.
Syömään!
3 viikkoa sitten
2 kommenttia:
Aivan sikaherkullinen raparperi-päivitys. Sulla on muitakin ihania leivoksia ja ihana, laatu-blogi. Saanko linkittää sivuilleni? :)
Oh, mä ihan punastun sun kommentista, kiitoksia vaan:o) Ja linkitä ihmeessä!
Lähetä kommentti