perjantai 11. kesäkuuta 2010

Kesän ensimmäinen mansikkakakku

Perheen ihana ulkomaalaisvahvistus ja kultainen valokuvaajani täytti tiistaina vuosia. Kekkereitä ei keretty järjestämään, mutta kakkua sain kuitenkin leivottua. Pikku-A nukkuu koko ajan vähemmän päiväunia ja on jostain syystä viime päivinä ollut melkoinen sylivauva, mutta sain tällä kertaa lahjottua hänet tyytyväiseksi avaamalla kuiva-ainekomeron oven. En luonnollisesti voi suositella tätä kaikille...

Itse kakku onnistui kohtuullisesti. Siitä tuli hitusen liian makea ja pohjasta aavistuksen paksu, mutta hyvän kahvikupillisen kanssa moiset sivuseikat eivät häirinneet. Myös lasi kylmää ja hedelmäistä kesäjuomaa eli roséviiniä sopi kyytipojaksi mainiosti. Tein koemielessä hieman browniespohjaa muistuttavan pohjan, tosin käytin pohjaan valkosuklaata. Pohjaohjetta täytyy vielä vähän hioa, mutta lopputulos oli ihan ok.

Food

Mansikka-limekakku

Pohja:
125 g voita
100 g valkosuklaata
0,5 dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
(1/2 tl leivinjauhetta)

Kostutukseen:
1 limen mehu
o,5 dl vettä
1-2 rkl sokeria

Täyte:
4 liivatelehteä
1 prk lime-valkosuklaa rahkaa
1 dl tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
2 limen raastettu kuori
1 limen mehu
2-3 rkl limecurdia
2-3 dl mansikkasosetta

Koristeeksi tuoreita mansikoita, kermavaahtoa ja valkosuklaata.

Pohja:
Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä, lisää valkosuklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Lisää lopuksi vehnäjauhot (ja niiden mukana leivinjauhe). Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (vuuan pohjalla voi käyttää myös leivinpaperia). Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Kakku saa jäädä hieman kosteaksi keskeltä. Anna jäähtyä.

Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pese limet huolellisesti ja raasta niiden kuori. Purista toisen limen mehu. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahkan joukkoon tuorejuusto, mansikkasose, limen kuoriraaste, limecurd ja mansikkasose. Sulata liivatelehdet kuumaan limemehuun ja sekoita rahkaseoksen joukkoon. Kääntele joukkoon kermavaahto. Mausta tarvittaessa sokerilla.

Kokoa kakku pestyyn irtopohjavuokaan, leivinpaperin päälle. Vuuan reunat kannattaa pyyhkäistä ruokaöljyllä tai vaihtoehtoisesti voi käyttää reunakalvoa tai leivinpaperista tehtyä "tötteröä" täytteen ja vuuan reunan välissä. Pistele pohjaan reikiä hammastikulla tai haarukalla. Kostuta huolellisesti limemehun, veden ja sokerin seoksella. Kaada täyte kakulle ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele tuoreilla mansikoilla, kermavaahdolla ja sulatetulla valkosuklaalla.

2 kommenttia:

Sumi kirjoitti...

Ihanan kesäisen ja herkullisen näköinen kakku!

Tanja kirjoitti...

Mansikat ovat kyllä kesässä kaikkein parhaimpia marjoja! Kesäisen näköinen kakku!

Lähetä kommentti