tiistai 8. kesäkuuta 2010

Tomaattinen kasvissosekeitto

Tämä helppotekoinen ja raikas keitto on yksi ehdottomista kesä(ja muukin)ruokasuosikeista. Kurkku kuumennettavassa ruuassa kuulostaa ehkä erikoiselta, mutta tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Ohje on taas vähän summittainen, koska en löydä alkuperäistä mistään. Enkä edes muista mistä ohje on peräisin. Joku lärpäke se oli jossain äitini reseptihyllyn (ei mikään ihan pikkuinen hylly) kätköissä. Teen ruuan yleensä kerran tai pari tarkan ohjeen mukaan, sen jälkeen tarkkuus alkaa lipsua ja suurpiirteinen apina ilmaantuu jostain paikalle. Toki tämäkin riippuu tilanteesta. Ruuanlaitossa soveltaminen on helpompaa kuin leivonnassa.

Food

Tomaattinen kasviskeitto

1 iso sipuli
pari valkosipulin kynttä
2-3 punaista paprikaa
1 kurkku
50 g voita (kuulostaa paljolta, mutta tähän keittoon ei tule mitään kermaa tai juusto, joten anna mennä)
5-6 dl tomaattimehua
suolaa
pippuria

Pilko kaikki kasvikset pieniksi kuutioiksi ja kuullota (ja hauduta) niitä runsaassa voissa noin 15-20 minuuttia. Älä anna ruskistua. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Lisää tomaattimehu, mausteet ja kiehauta. Tarkista maku. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tästä on tullut ihan mun lemppari ruoka ! En ollut ennen edes ajatellut laittavani kurkkua sosekeittoon ! Kiitos kovasti vinkistä :)

Maija kirjoitti...

Kiva, että uskaltauduit kokeilemaan:o) Tämä on tosiaan aivan mainio keitto, vaikka kaikki aina nostavatkin kulmakarvoja tuossa kurkun kohdalla...

Lähetä kommentti