torstai 14. huhtikuuta 2011

Maalaissalaattia uppomunien kera

Jääkaapin anti oli taas kerran laihaa, mutta jotain piti iltapalaksi värkätä. Onneksi meillä yleensä on salaattia, pekonia, munia ja parmesania, nyt löytyi vielä pala maalaisleipää pakastimesta ja oikein kirsikkatomaatteja. Olen tehnyt uppomunia viimeksi joskus opiskeluaikoina, ainakin yli kymmenen vuotta sitten. Ne ovat ihan mukavaa vaihtelua, vaikka kuulostavat ja näyttävät hitusen epäilyttäviltä. Lopputulos oli yllättävän kiva iltapala, maistuisi vaikka oluen kanssa saunan päälle.

Food

Maalaissalaatti II

erilaisia salaatteja
kirsikkatomaatteja
paketti pekonia

krutongit:
pala vaaleaa leipää
öljyä
1 valkosipulin kynsi
ripaus suolaa

Uppomunat:
4 kananmunaa
etikkaa
vettä

Kastike:
rypsiöljyä
valkoista balsamicoa
hunajaa
sinappia

Valmista ensin krutongit. Kuutioi leipä ja paista leipäkuutioita valkosipulilla ja suolalla maustetussa öljyssä. Anna jäähtyä. Paloittele pekoni ja ruskista pannulla. Anna jäähtyä. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Puolita halutessasi kirsikkatomaatit. Höylää parmesan-juusto lastuiksi.

Valmista uppomunat. Kuumenna vesi melkein kiehuvaksi ja lisää sen joukkoon etikka. Pyöritä vesi lusikalla "pyörteeksi" ja kumoa munat yksitellen keskelle pyörrettä. Voit kypsentää kaksi munaa kerrallaan. Anna kypsyä n. 4 minuuttia. Poimi munat jääveteen jäähtymään. Huom: on tärkeää, että vesi ei kiehu, vaan että se vain hieman poreilee.

Kokoa salaatti vadille tai annoslautasille. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada salaatille tai tarjoa erikseen.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti