torstai 7. huhtikuuta 2011

Mustikkakukko

Jatkan näillä perinteisillä suomalaisilla. Mustikkakukko on aivan ihanaa, eli jos jollakin on vielä pakastimessa mustikoita, niin suosittelen lämpimästi tätä herkullista jälkkäriä. Tähän hommaan löytyy muutamia erilaisia variaatioita, minä tein kukon tällä kertaa pelkästä ruisjauhosta.

Food

Food

Mustikkakukko

200 g voita
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
n. 8 dl mustikoita
n. 1 dl sokeria
(1 rkl perunajauhoja)

Sekoita pehmeä voi ja sokeri kulhossa. Lisää ruisjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele noin 2/3 taikinasta korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Voit käyttää myös pieniä annosvuokia tai uuninkestäviä kuppeja. Kaada tuoreet tai jäiset mustikat vuokaan. Lisää jäisiin mustikoihin 1 rkl perunajauhoja. Ripottele mustikoiden pinnalle sokeri. Tee lopusta taikinasta kukolle kansi. Paista mustikkakukkoa uunissa 175 asteessa noin tunti. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

4 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Ihanaa ihanaa herkkua <3 Äiti on tätä tehnyt ja aina vaan on yhtä hyvää!

Maija kirjoitti...

Jep, tämä on kyllä tosi mainio jälkkäri. Pese useimmat muut mustikkajälkkärit mennen tullen. Ja monet muutkin jälkkärit.

Suvi kirjoitti...

Nam, nam, nam ja nam. :)

Maija kirjoitti...

Täsmälleen samaa mieltä!

Lähetä kommentti