keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Sianlihakastike

En mahda mitään, mutta välillä mieleni tekee jotain hyvin yksinkertaista, perinteistä, suomalaista makuelämystä. Läskisoosi herättää mantelikalan tapaan monenlaisia ajatuksia, mutta meidän perheelle tämä maistuu. Tietysti muutaman sianlihakastike- ja pyttispäivän jälkeen tekee mieli sushia tai thaimaalaista tai ihan mitä vaan, mutta silloin tällöin nämä perinteiset suomalaiset maut ovat mielestäni tosi hyviä. Niin ja edullisia. Hintaa annokselle tuli nopeasti laskettuna vajaa euro.

Food

Sianlihakastike

n. 500 g kastikelihaa (possun kylkisiivuja)
1 rkl voita
1 iso sipuli
n. 5 rkl vehnäjauhoja
n. 5 dl vettä
suolaa

Pilko liha pieniksi haarukkapaloiksi ja ruskista pannulla. Ruskista myös hienonnettu sipuli. Sekä liha että sipuli saavat ruskistua kunnolla. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja anna myös niiden ruskistua. Lisää vesi pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi. Mausta. Anna kiehua ainakin puolisen tuntia. Lisää tarvittaessa hieman vettä, mutta kastike saa olla sakeaa. Tarjoa keitettyjen perunoiden, etikkapunajuurten ja salaatin kanssa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti