Halusin muutama viikko sitten harjoitella suklaisen reunuksen tekemistä kakkuun. Homma ei tietenkään mennyt ihan putkeen, ei kakun eikä koristelun osalta. Kaiken muun lisäksi kuvan kakun ohjetta ei löydy enää mistään. Tein kakun Valion sivuilta löytämälläni ohjeella (hieman mukaellen), mutta Valiopa kerkesi tässä välissä muuttaa kotisivujaan. Niihin täytyy jossain vaiheessa tutustua tarkemmin. Ajattelin kuitenkin jakaa kokemukseni kanssanne ja tässä tulee toinen Valion ohje (paitsi että vaihdoin maustamattoman tuorejuuston tilalle appelsiinituorejuuston), joka on ainakin joskus vuosia sitten osoittautunut ihan toimivaksi. Se on peräisin vanhasta kirjasta, joka majailee äitini kirjahyllyssä. Kirjadetaljit tulevat siis myöhemmin.
Suklaa-appelsiinikakku
Pohja:
80 g Digestive-keksejä
25 g voita
Täyte:
4 liivatetta
170 g tummaa suklaata
2 rasiaa Viola appelsiinituorejuustoa
1 ¼ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl kuohukermaa
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos leivinpaperin päälle irtopohjavuuan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sulatettu, hieman jäähtynyt suklaa ja sekoita tasaiseksi. Purista liivatteista vesi ja kuumenna tilkassa vettä. Lisää liivatteet suklaaseoksen joukkoon. Vatkaa valkuaiset ja kerma vaahdoiksi erikseen. Lisää kermavaahto suklaaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen. Sekoita tasaiseksi. Kaada keksi pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Koristelun tein Kinuskikissan ohjeella. Ohje on tarkka ja suosittelen sen noudattamista huolella. Sen verran myös vinkkaisin, että pursotetun suklaan on syytä antaa seistä pöydällä kunnes se on selvästi alkanut jähmettyä. Tätä täytyy pari kertaa harjoitella, mutta mitään salatiedettä se ei ole. Olin ajatellut keksiä kakun päällekin jotain kivaa, muttä ähräsin reunojen kanssa aivan riittävän kauan aikatauluuni ja huumorintajuuni nähden.
Syömään!
3 viikkoa sitten
1 kommenttia:
Aiku hieno, suklaa ja appelsiini toimii. Munkin täytyis opetella tuon ristikon teko.
Puutarhapörriäinen
Lähetä kommentti