torstai 4. elokuuta 2011

Kesäpyttipannu

Joskus keväällä kirjoittelin tähteiden hyödyntämisestä ja olipa äskettäinen pannarikin eräänlainen tähderuoka. Tässä tulee kuitenkin vihdoin tähderuokien tähti: koko perheen kesäinen suosikkiruoka pyttipannu. Tai kyllähän pyttis on hyvää talvellakin, mutta varsinkin uudet perunat ja tuoreet kotimaiset vihannekset passaavat tähän erinomaisesti. Ruoka on helppo ja nopea herkku vaikkapa mökkivieraille. Ja tähän voi ujostelematta työntää grilli-illan tähteet. Kuvan (joka ei tee oikeutta) pyttiksessä taitaa olla lammasta ja jotain makkaraa. Kukkakaalin ja kesäkurpitsan lisäsin pannulle sellaiseen niitä sen kummemmin esikypsentämättä. Koristeeksi tuoreita yrttejä ja paistettua kananmunaa. Kyytipojaksi lasi olutta.

DSC_8315

Pyttipannu

keitettyjä perunoita
kypsää lihaa (lammasta, possua, broileria tms.) ja/tai makkaraa
sipulia
öljyä
suolaa ja muita mausteita mielen mukaan
tuoreita yrttejä

Paloittele perunat, lihat ja kasvikset. Silppua sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla. Lisää perunat, liha ja kasvikset. Kääntele ja anna ottaa väriä. Mausta. Paista kaveriksi pari kanamunaa ja tarjoa ketsupin, sinapin ja vihreän salaatin kanssa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti