Olen vauvan allergiaepäilyn takia viettänyt munatonta ja maidotonta kesää. Kokeilu on ollut ihan avartava. Tärkeää on tietysti, että vauvan vointi on parantunut (tai ainakin kuvittelen niin), mutta lisäksi on ollut mielenkiintoista tutustua ruuanvalmistukseen ja leivontaan ilman kananmunia ja maitotuotteita. Valikoima on valtava, varsinkin maitotuotteiden korvaaminen on kohtuullisen helppoa. Osa kokeiluistani ei tosin kestä päivänvaloa, vai miltä kuulostaa munattomat muffinssit tai kookoksesta tehty vaniljakastike... Tässä kuitenkin tosi helppo ja herkullinen mustikkapiirakka. Kuvassa piirakka on ennen paistamista, koska paistamisen aikana kamera häipyi kalareissulle.
Mustikkapiirakka
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
125 g maidotonta margariinia (esim. sininen Keiju)
0,5 dl vettä
Täyte:
0,5 l mustikoita
sokeria
ripaus perunajauhoja (varsinkin, jos käytät pakastettuja mustikoita)
Päälle:
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
2 rkl margariinia
Mittaa kulhoon rasva, jauhot ja sokeri. Nypi ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä voidellun vuuan pohjalle. Sekoita mustikoihin sokeri (ja perunajauhot). Lisää mustikat pohjan päälle. Sekoita muruseoksen ainekset. Ripottele muruseos mustikoiden päälle. Paista n. 175 asteessa puolisen tuntia. Tarjoa esim. tofujäätelön tai kaurapohjaisen vaniljakastikkeen kanssa.
Syömään!
3 viikkoa sitten
1 kommenttia:
Ja täällä taitaa olla myös mustikoiden keräilijä kuvassa! Ihanat!
Lähetä kommentti