
Porkkanakakku
2 munaa
2 dl sokeria
150 g voita sulatettuna (laktoosittomaan versioon laktoositonta tai hyla voita tai margariinia)
3,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1/2 dl mantelirouhetta (voi jättää pois)
2-3 porkkanaa raastettuna
Kuorrutus:
1 pkt tuorejuustoa (tarvittaessa laktoositon tai hyla)
0,5 dl maitorahkaa (tarvittaessa laktoositon tai hyla)
1 rkl lemoncurdia
2 dl tomusokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva vatkaten. Lisää jauhoseos ja raastetut porkkanat. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Vatkaa kuorrutus sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele.
Apina koristeli toisen kakun mantelirouheella ja toisen sokeroiduilla appelsiinin kuoripaloilla.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti