maanantai 3. lokakuuta 2011

Luomuporkkanasämpylät

Luomu on aitoa ruokaa ilman turhia kemikaaleja ja lisäaineita, ekologista ja eettistä, ja ennen kaikkea herkullista. Nyt vietetään luomuviikkoa ja se onkin oiva syy tutustua luomutuotteiden maailmaan. Ihanat porkkanasämpylät tai leipäset maistuvat keiton kaverina ja valmistuvat levynä paistettuna tosi helposti.

DSC_9743

Luomuporkkanasämpylät

5 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
1-2 tl suolaa
2 rkl luomuhunajaa
1 dl luomurypsiöljyä
3 dl luomuporkkanaraastetta
2 dl luomukaurahiutaleita
2 dl luomukauraleseitä
2 dl luomukaurahiutaleita
8-9 dl luomuvehnäjauhoja

Sekoita lämmin vesi, suola, hunaja, öljy ja porkkanaraaste. Lisää kaurahiutaleet ja kauraleseet. Sekoita kuivahiiva desilitraan jauhoja sekoita taikinaan. Lisää loput jauhot taikinaan vähitellen ja vaivaa huolella. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Taputtele kohonnut taikina pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota vielä puolisen tuntia. Pistele haarukalla ja jaa leivinpyörällä ruuduiksi. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

2 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Kylläpä alkoi tehdä mieli itsetehtyjä sämpylöitä :)

Maija kirjoitti...

Itse tehdyt sämpylät ovat kyllä tosi ihania, pitäisi tehdä useammin. Melkeinpä parempia kuin pullat!

Lähetä kommentti