tiistai 25. lokakuuta 2011

Suppilovahverorisotto

Risotto on melkeipä parasta mitä Italiassa on keksitty (pitsan jälkeen). Ja suppilovahverorisotto on luultavasti parasta risottoa mitä olen tehnyt pitkään aikaan. Kurkin taas hesarin ohjetta, tosin yleensä risottoriisipaketissakin on hyvä perusohje. Tein tästäkin maidottoman version, mutta jos vaan maitotuotteet sopivat, niin kannattaa käyttää voita ja kuohukermaa.

DSC_9994

Suppilovahverorisotto

5 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1–2 sipulia
4 dl risottoriisiä
2 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
8-10 dl kanalientä
3 rkl öljyä
600 g suppilovahveroita
suolaa ja valkopippuria
(100 g parmesania)
3 rkl kaurakermaa
3 rkl lehtipersiljaa

Valmista kanaliemi. Puhdista ja pilko sienet.

Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa ja kuullota sipuleita, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää risottoriisi ja pyörittele hetki.

Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan. Sekoita hyvin ja anna liemen imeytyä ennen kuin lisäät uutta. Näin saat risottoon oikean rakenteen.

Paista sienet kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää vasta lopuksi voi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Nosta sienet kypsän risoton sekaan.

Lisää kerma risoton sekaan. Viimeistele persiljalla. Anna hautua hetki kannen alla ennen tarjoilua. Sekoita myös raastettua parmesania joukkoon, jos maitotuotteet sopivat kaikille syöjille.

Vihje: Risottoriisin kuuluu olla melkein kypsää, al dente (hampaisiin tuntuvaa). Risoton rakenne on kuin löysää puuroa.

2 kommenttia:

Maria / Kanelia ja kardemummaa kirjoitti...

No nyt tuli nälkä!

Maija kirjoitti...

Sillä se lähtee millä tuleekin. Eli risotolla:o) Ja sulla taisi olla niitä suppilovahveroitakin ihan reilusti?!

Lähetä kommentti