keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Lisää talviruokaa

Apina ei tiedä, miksi nasi goreng (vai pitäisikö tämä kirjoittaa Nasi Goreng??) tuntuu talviruualta ja paella kesäruualta, mutta siltä se nyt vaan tuntuu. Tällä kertaa A ujosteli mausteiden kanssa, mutta lopputulos oli kuitenkin vähintäänkin syötäväksi kelpaava.

Food


Nasi Goreng

3 dl riisiä
4,5 dl vettä
1 rkl öljyä
3 salottisipulia
pari valkosipulinkynttä
400 g broilerin filettä (tai filesuikaleita)
2 porkkanaa
150 g herkkusieniä
1 punainen paprika
1 tl jauhettua paprikaa
jauhettua chiliä (A laittoi n. 0,5 tl)
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl fariinisokeria

Koristeluun:
2 kananmunaa
2 rkl vettä
1 rkl voita

Kypsennä huuhdottu riisi vedessä keittäen tai mikroaaltouunissa. Kuumenna öljy wokissa tai laakeassa pannussa. Kuullota hienonnettuja salottisipuleita ja valkosipulinkynttä minuutin verran, lisää pieniksi paloiteltu broilerinliha ja kypsennä 2 minuuttia. Lisää ohuiksi viipaloidut porkkanat, paprika ja sienet ja kypsennä pari minuuttia. Mausta paprikalla, chilillä, tomaattipyreellä tai ketsupilla ja soijakastikkeella ja kypsennä minuutin verran, kunnes porkkanat ja sienet ovat kypsiä. Sekoita kypsä riisi joukkoon. Kuumenna ruoka ja tarjoa heti. Lisäksi voit paistaa munakkaan ja leikata sen suikaleiksi riisin päälle.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti