maanantai 25. tammikuuta 2010

Suklaapallot

Apina ei oikein tiedä miksi näitä herkullisia pitäisi kutsua suomeksi, suklaapallot kuulostaa vähintäänkin kömpelöltä. No, ruotsiksi ne ovat chokladbollar ja kyseessä on ihana herkku kahvipöytään tai jälkiruuaksi (tai ehkä pikemminkin lastenkutsuille). Maistuu apinan perheen aikuisille kodikkaasti kylmän maidon kanssa. Nämä pallerot ovat jälleen ulkomaalaisvahvistuksen käsialaa (ohje on Expressenin ruokasivulta). Hän on todella kunnostautunut keittiössä viime aikoina. Jotain hyvää tässä tyhmässä pitkässä nuhassa....

Food

100 g voita
0,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
3 dl kaurahiutaleita
2 rkl vahvaa kahvia

koristeluun kookoshiutaleita tai raesokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kevyesti. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan tarvittaessa kovettua kylmässä. Muotoile palloiksi ja pyörittele pallot kookoshiutaleissa tai raesokerissa. Pari lusikkaa voisi tässä kohtaa olla hyvänä apuana. Tarjoa kylminä.

4 kommenttia:

HillaMaria kirjoitti...

Meillä nämä herkut ovat AINA kuuluneet joulupöytään, mutta sopisivat kyllä ehdottomasti lastenkutsuille vaikka värikkäiden strösseleiden kera. Perintönä kulkeva lähes identtinen ohje (tosin vain 1/3 rasvaa...) on peräisin Fazerin ohjelehtisestä vuodelta 1976, "Kaakaopallot". Ihania ohjeita ja kuvia, siis täällä, ei kulahtaneessa ohjelehtisessä!:)

Maija kirjoitti...

Ahaa, nämä ovat siis eräänlaisia joulupalloja teillä, mukavaa. Ja kiitos kommentista, kiva, että löysit tänne:o) Pitäisi vaan saada kasaan enemmän päivänvaloa kestäviä keitoksia... ja oikeasti vähän harjoitella.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Mukavaa "leipomista" tuon 2-vuotiaan allergikon kanssa. Kun käyttää maidotonta Keijua ja puhdasta kauraa, niin sopii myös monille allergisille. Kiva saada jotain, mikä maistuu myös muillekin!

Ja 2-vuotias osaa jo koristella, mutta pallonpyörittely vaatii vielä harjoitusta.

Salla ja Oona

Maija kirjoitti...

Kiitos Salla vinkistä! Olikin tosi hyvä pointti, että nämä passaavat hyvin myös allergisille. Lastenkutsujen järkkäilyssä on syytä pitää silmällä, että jokaiselle juhlijalle löytyy jotain syötävää. Mielellään tietysti sellaista, joka sopii mahdollisimman monelle:o)

Lähetä kommentti