Burgundinpata
n. 1 kg naudan sisäpaistia
100 g pekonia
1 iso porkkana
1 paprika
1 iso valkosipulin kynsi
voita
4 dl vahvaa lihalientä
3 dl punaviiniä
n. 1 rkl soijaa
n. 1 rkl tomaattipyreetä
laakerinlehti
timjamia ja rosmariinia
suolaa ja pippuria
vehnäjauhoja tai tummaa suurustetta
1 prk pikkusipuleita öljyssä
100 g pieniä herkkusieniä
persiljasilppua
Kuutioi liha. Kuori ja paloittele kasvikset. Leikkaa pekoni saksilla pataan ja ruskista. Lisää joukkoon tilkka öljyä. Ruskista liha pieninä erinä. Ruskista valkosipulinkynnet lihan joukossa. Lisää mausteet, tomaattipyre, nesteet sekä paloitellut kasvikset ja yrttimauste. Anna padan muhia miedolla lämmöllä liedellä tai 150-asteisessa uunissa ainakin 2 tuntia. Tarkista maku ja suurusta pata. Lisää lopuksi pikkusipulit ja kevyesti ruskistetut sienet. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Ja jotta ateria ei olisi jäänyt vahingossa liian köykäiseksi, jälkiruuaksi tarjolla oli mutakakkua. Ohje on peräisin Fazerin sivuilta.
Mutakakku
200 g Fazer Tumma leivontasuklaata
200 g voita
4 kpl munaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25 - 26cm).
Paista uunin alatasolla n. 15-20 min. Kakku jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa.
Apina jätti kakun todella löysäksi, kuten kuvasta näkyy. Apina tosin lämmitti kakkua vähän ennen tarjoilua, joten se teki kakusta entistäkin pehmeämmän. Tällä kertaa kakun kanssa tarjolla oli Tiikeri-jäätelöä. Yksi kestosuosikki suklaisten kakkujen kanssa on vadelmasorbetti. Sitäkin kannattaa kokeilla.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti