lauantai 2. tammikuuta 2010

Pitkästä aikaa...

Apina kuvitteli jostain syystä ehtivänsä päivittää blogiaan joulun aikaan hiukan tiuhemmin, mutta toisin kävi. Tässä kuitenkin yksi talvinen kakku, joka sopii joulun lisäksi muihinkin talven juhliin. Apinan täytyy kuitenkin hioa vielä tekniikkaa, jotta kakusta tulee vielä kauniimpi ja tasaisempi. Ja tuota koristelupuoltakin pitää vähän harjoitella. A ei löytänyt mieleistään ohjetta, joten tämä kakku on kasattu kahdesta eri ohjeesta (Kotiliesi ja Maku).

DSC_6255

Valkosuklaa-karpalokakku

Pohja:
2 munaa
saman verran sokeria
saman verran vehnäjauho-perunajauho-sekoitusta
1 tl leivinjauhetta
kostutukseen maitoa, sitruunalimonadia tms.

Karpalomousse:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
3 rkl puolukka- tai karpalolikööriä
200 puolukoita tai karpaloita soseutettuna
6 liivatelehteä + tilkka kuumaa vettä

Valkosuklaamousse:
4 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esimerkiksi Hovi)
1/2 dl sokeria
2 keltuaista
2 rkl sitruunamehua
2 valkuaista
2 dl kuohukermaa

Valmista ensin pohja: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi ja paista voidellussa irtopohjavuuassa noin 15 minuuttia.

Valmista karpalomousse. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Yhdistä vaahdot, karpalosose ja liivateseos. Mausta liköörillä. Kaada mousse vuokaan kostutetun kakkupohjan päälle.

Valmista valkosuklaamousse. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa suklaan joukkoon tuorejuusto, sokeri ja keltuaiset. Purista vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Vatkaa hieman jäähtynyt liivate ohuena nauhana suklaaseoksen joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Lisää valkuais- ja kermavaahdot varovasti sekoittaen suklaaseokseen. Kaada valkosuklaamousse karpalomoussen päälle. Tasoita pinta tarvittaessa.

Anna kakun hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään. Irrota varovasti vuuasta ja koristele esim. karpaloilla tai valkosuklaalastuilla.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti