Sitten itse asiaan. Karitsan potka on ihanaa slow foodia ja todellista talviruokaa, se valmistuu ulkoilupäivän aikana uunissa kuin itsestään. Jos todella haluaa hifistellä, niin potkat voi kypsentää tarjoilua edeltävänä päivänä. Liemi kannattaa tällöinkin siivilöidä ja antaa jäähtyä rauhassa. Siitä voi sitten kerätä ylimääräisen rasvan pois ja keittää hienon, sileän kastikkeen. Kyytipojaksi ehdotan valkosipuli- tai vuohenjuustoperunoita tai parmesanilla maustettua perunamuusia.
Karitsan potka
4 karitsanpotkaa
suolaa
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
selleriä
palsternakka
porkkanaa
timjamia
laakerinlehti
5 mustapippuria
noin 5 dl lihalientä tai vasikanfondia ja vettä
5 dl punaviiniä
Mausta potkat suolalla ja aseta pataan. Kuori ja paloittele kasvikset ja lisää ne pataan. Lisää pataan myös mausteet, lihaliemi ja punaviini. Anna kypsyä uunissa 150 asteessa kolmisen tuntia. Liha on kypsää, kun se irtoaa luusta.
Liemi kannattaa siivilöidä ja suurustaa herkulliseksi kastikkeeksi.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti