torstai 24. helmikuuta 2011

Puolukka-kinuskikuppikakut

Pikkuruinen tyttäreni vietti äskettäin toista nimipäiväänsä ja juhlistimme sitä pienimuotoisesti kuppikakuilla. Hyvin teki kauppansa, vaikka ihan maailman paras kuppikakkuohje tämä ei olekaan. En vaan ehtinyt etsiä ja miettiä parempaa. Kuvakaan ei ole ihan täysosuma, mutta aina ei voi onnistua. Puolukka ja kinuski ovat joka tapauksessa mainio yhdistelmä.

Food

Puolukka-kinuskikuppikakut

2 munaa
1,5 dl sokeria
75 g sulatettua voita
1 dl kermaa tai maitoa
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl puolukoita

Kuorrutus:
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl kinuskikastiketta
tomusokeria (käytin tässä ruokosokerista tehtyä tomusokeria)

Koristeeksi:
puolukoita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Kääntele sekaan puolukat. Annostele taikina paperisiin leivosvuokiin. Täytä vain 2/3 vuuan korkeudesta. Paista 200 asteen lämmössä noin 15 minuuttia.

Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi. Levitä tai pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele puolukoilla.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti