lauantai 5. helmikuuta 2011

Kukkoa viinissä ... tai oikeastaan broileria

Olen kiireellä värkkäillyt erilaisia patoja viime viikonloppuina, koska kevät on jo ihan ovella ja keväällä syödään kevätruokia. Tämä alkujaan ranskalainen herkku valmistuu kätevästi myös lähikaupan antimista eli tavallisesta broilerista, jos into ja aika ei riitä kukkojen metsästämiseen. Netistä löytyy ohjeita mielin määrin, minä sovelsin niitä ja käytin hyväksi jääkaapin antimia.

Food

Kukkoa viinissä

4 broilerin koipea
valkosipulia (minä käytän aina reilusti, nyt meni yksi yksikyntinen kokonaan)
suolaa
mustapippuria
voita
puoli pulloa punaviiniä
2-3 dl vettä
lihafondia
1 laakerinlehti
purkillinen hillosipuleita
170 g pekonia
n. 200 g herkkusieniä
timjamia
rosmariinia
tummaa suurusta

Kuori ja paloittele sipulit. Paloittele broilerin koivet kahteen osaan, mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista ne kevyesti voissa ja lisää pataan. Käytä pannulla muutama desilitra punaviiniä ja lisää neste pataan. Lisää pataan myös sipulit ja mausteet (varsinkin jos käytät kuivattuja yrttejä). Hauduta pataa 175 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Lisää haudutuksen loppuvaiheessa hillosipulit, ruskistetut herkkusienet ja paloiteltu, ruskistettu pekoni. Tarkista maku. Suurusta halutessasi tummalla suuruksella. Tarjoa riisin kanssa.

Olin itse niin innokas, että poimin kananpalat talteen liemestä (ennen pekonin, hillosipulien ja herkkusienien lisäämistä ja suurustamista), siivilöin liemen ja annoin sen seistä yön yli. Seuraavana päivänä keräsin pinnalle kertyneen rasvan pois, lämmitin liemen ja suurustin sen. Lopuksi lisäsin joukkoon herkkusienet, hillosipulit ja pekonin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti