sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Osso buco

Talvea on tänä vuonna riittänyt ja niinpä myös talvisia ruokia. Tein tällä kertaa ossobucoa, joka on alkujaan italiainen pataruoka. Ohjeita löytyy taas niin monta kuin tekijöitäkin, mutta idea on kypsentää naudan potkaviipaleita tomaattisessa kastikkeessa hitaasti hauduttamalla. Minä taisin apinoida ainakin suurin piirtein tätä hesarin ohjetta. Kaveriksi keitin pastaa.

Food

Osso buco

4 viipaletta naudanpotkaa (noin 1 kg)
3 rkl vehnäjauhoa
1/2 tl suolaa
1 porkkana
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 l lihalientä (valmista tai kuutiosta)
2 rkl tomaattisosetta
2 rkl soijakastiketta
3 laakerinlehteä
1 tl timjamia
pippuria

Paistamiseen: öljyä tai voita

Sekoita jauhoihin suola ja kierittele siinä potkaviipaleet. Viillä viipaleiden reunat, jotta ne eivät käpristy. Kuumenna öljyä pannussa, ruskista lihat ja siirrä pataan. Kuori ja lohko sipuli ja valkosipuli. Leikkaa porkkana viipaleiksi. Kuullota kasviksia pannulla. Lisää pannulle lihaliemi, tomaattisose, soija ja mausteet. Kiehauta liemi ja kaada potkaviipaleiden päälle. Hauduta potkia uunissa 175 asteessa noin kaksi tuntia. Ruoka on kypsää, kun liha irtoaa luista. Peitä pata tarvittaessa kannella tai foliolla.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti