Jatkan näillä perinteisillä suomalaisilla. Mustikkakukko on aivan ihanaa, eli jos jollakin on vielä pakastimessa mustikoita, niin suosittelen lämpimästi tätä herkullista jälkkäriä. Tähän hommaan löytyy muutamia erilaisia variaatioita, minä tein kukon tällä kertaa pelkästä ruisjauhosta.
Mustikkakukko
200 g voita
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
n. 8 dl mustikoita
n. 1 dl sokeria
(1 rkl perunajauhoja)
Sekoita pehmeä voi ja sokeri kulhossa. Lisää ruisjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele noin 2/3 taikinasta korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Voit käyttää myös pieniä annosvuokia tai uuninkestäviä kuppeja. Kaada tuoreet tai jäiset mustikat vuokaan. Lisää jäisiin mustikoihin 1 rkl perunajauhoja. Ripottele mustikoiden pinnalle sokeri. Tee lopusta taikinasta kukolle kansi. Paista mustikkakukkoa uunissa 175 asteessa noin tunti. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Syömään!
3 viikkoa sitten
4 kommenttia:
Ihanaa ihanaa herkkua <3 Äiti on tätä tehnyt ja aina vaan on yhtä hyvää!
Jep, tämä on kyllä tosi mainio jälkkäri. Pese useimmat muut mustikkajälkkärit mennen tullen. Ja monet muutkin jälkkärit.
Nam, nam, nam ja nam. :)
Täsmälleen samaa mieltä!
Lähetä kommentti